Duurzaamheid is geen modewoord, het is een belofte

Arcadia Chrysanten, Nederland – dhr van Ruijven

Op 5 locaties in Nederland, teelt Arcadia in totaal op meer dan 20 hectare chrysanten en worden jaarlijks 50 miljoen takken van hoge kwaliteit geproduceerd. Zo’n 10 jaar geleden werd de eerste Roofmaster aangeschaft en deze wordt nog steeds gebruikt. “Wij vinden duurzaamheid belangrijk en zien dat gelukkig op meerdere manieren terug in de Roofmaster van Besseling Techniek. ”

In totaal zijn er 4 machines in bedrijf bij Arcadia, welke allemaal ongeveer 7maal per jaar wassen. Op een aantal kassen ligt diffuus glas, in combinatie met de dekwasser levert dat naar eigen ervaring zo’n 15-20% meer licht op.

Arcadia is maatschappelijk verantwoord bezig en ziet daarbij overeenkomsten met Besseling Techniek. “Regelmatig doen we proeven, zoals voor het energiezuinig telen. Hierdoor lopen we voorop in Het Nieuwe Telen, waarmee we zowel de techniek als de teelt willen optimaliseren. De Roofmaster heeft zich door de jaren heen bewezen als efficiënt, energiezuinig en betrouwbaar en sluit aan bij onze ideeën over toekomstbestendig telen. Klein onderhoud wordt door de eigen technische man gedaan, voor grotere ingrepen komt er een monteur van Besseling. De oudere machines draaien net zo vaak en gemakkelijk als de nieuwere machines, je ziet de leeftijd van de machines er niet aan af. De oudste Roofmaster heeft zijn investering al lang terugverdiend, maar gaat volgens mij nog wel minstens 10 jaar mee. Dat is tegenwoordig uitzonderlijk“