Volautomatische kasdekwasser

De volautomatische Roofmaster wordt, de naam zegt het al, volledig automatisch bediend door de klimaatcomputer van de kas. Na het vrijgavesignaal start het wasprogramma vanzelf op. Valt het vrijgavesignaal weg, dan maakt de Roofmaster zijn wascylcus op de kap af. Dat bestaat uit een heen- en terugweg. De dekwasser keert dus altijd terug naar het platform, en wacht daar op het volgende vrijgavesignaal.

Luchtramen sluiten automatisch

Het voordeel van de volautomatische uitvoering is dat de luchtramen van een afdeling automatisch sluiten wanneer de dekwasser deze afdeling begint te wassen. De luchtramen van de andere afdelingen kunnen dan gewoon openblijven. De handmatige en semiautomatische uitvoering beschikken niet over deze functie. Gaan onverhoopt toch de luchtramen open? Dan zorgen de luchtraamdetectoren dat de Roofmaster op tijd stopt.

Vanaf smartphone

Net als de semiautomatische uitvoering beschikt de volautomatische Roofmaster over een touchscreen. Hierop zijn instellingen als de begin- en eindtijd of het aantal te wassen kappen overzichtelijk weergegeven en eenvoudig aan te passen. Ook kun je het besturingssysteem bedienen met een handige app op je smartphone of tablet. Met deze remote access-functie heb je de besturing altijd bij de hand. Je hoeft je dus niet bij de Roofmaster zelf aanwezig te zijn.

Maatwerk

Telers verbouwen verschillende gewassen, beschikken over verschillende kassen en hebben allemaal net andere wensen als het om kasdekreiniging gaat. Daarom is elke Roofmaster die we bouwen anders. Aangezien we alle componenten in eigen huis ontwikkelen, is zelfs het meest uitdagende maatwerk voor ons geen enkel probleem. Iedere Roofmaster wordt inclusief verplaatsingsplatform en toebehoren op maat gemaakt, op locatie geïnstalleerd en afgesteld. Overal ter wereld.

Besseling Techniek
Besseling Techniek
Besseling Techniek

Gunstige levertijd, uitmuntende service

Doordat we alles in eigen hand houden, zijn we niet afhankelijk van specifieke toeleveranciers. En dat zorgt weer voor een gunstige levertijd en uitmuntende service. Heb je een vraag of is er sprake van een storing? Dan is het zaak om zo snel mogelijk een oplossing te bieden. Aangezien we iedere component van de Roofmaster zelf hebben ontwikkeld, hebben we de kennis daarvoor in huis.

Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op.

Opties volautomatische kasdekwasser

Klik op een optie voor meer info

Wassen

 • Luchtraamdetectie

  Met vier schakelaars zorgt de luchtraamdetectie ervoor dat de dekwasser stopt zodra de machine tegen een open luchtraam rijdt. Ook een raam dat maar een klein stukje openstaat wordt door de schakelaars herkend.

  Besseling Techniek Luchtraamdetectie
 • Komborstels

  De komborstel maakt de onderste rand van de luchtramen schoon. De borstel is verplaatsbaar, zodat ook de gootrand en onderste gedeelten van het kasdek worden bereikt.

  Besseling Techniek Komborstels
 • Gootborstels

  De gootborstel met regelbaar toerental voorkomt verstopping en zorgt dat de goten grondig worden gewassen. Voor ondiepe goten is er een brede uitvoering. Naast de goten wast deze bredere borstel ook de onderste gedeelten van het kasdek extra goed schoon.

  Besseling Techniek
 • Borstelkappen

  Op alle hoofdborstels zitten borstelkappen. Deze houden opspattend vuil en water tegen, zodat de kap ernaast schoon blijft. Ook beschermen ze de borstels tegen de zon, wat de levensduur verlengt.

  Besseling Techniek Borstelkappen
 • Borstelhoogteverstelling

  De hoogte van de borstels is eenvoudig te verstellen. Deze optie maakt de dekwasser geschikt voor meerdere verschillende kasdekken.

  Besseling Techniek Borstelhoogteverstelling
 • Haakse borstelaandrijving

  De haakse borstelaandrijving voorziet de borstelmotor van een haakse tandwielkast. Daarmee ontstaat extra ruimte tussen de dekwasser en het kasdek. Deze optie wordt gebruikt bij dilataties.

  Besseling Techniek Haakse Borstelaandrijving
 • Gootspuit

  Deze hogedrukreiniger spuit al het vuil weg van plekken waar de gootborstel niet of slecht bij komt.

  Besseling Techniek Gootspuit
 • Kabel- en slanggeleider

  Geleiders voor de haspels zorgen voor het gelijkmatig op- en afrollen van de elektrakabel en waterslang. Zo gaan kabel en slang langer mee.

  Besseling Techniek Kabel- en Slanggeleider
 • Dosatron-doseerpomp

  De Dosatron-doseerpomp maakt het mogelijk om oplosmiddelen aan het water toe te voegen. Zo kunnen bijvoorbeeld aangebrachte coatings en schermmiddelen weer van het kasdek worden gewassen.

  Besseling Techniek Dosatron Doseerpomp
 • Inweekspuitboom

  De inweekspuitboom brengt het reinigingsmiddel namelijk aan op de naastgelegen kap, zodat het middel kan inweken voordat de kap gewassen wordt. Je kunt dit zien als een voorwas. Daarmee werk je extra grondig, efficiënt en bereik je optimaal resultaat.

  Besseling Techniek Inweekspuitboom

Platform

 • Standaard platform

  Dit is de meest voorkomende uitvoering van het platform, ook wel gezien als een vaste opstelling. Doorgaans hangt dit platform namelijk zijn hele levensduur aan de gevel van dezelfde kas. Een doordacht ontwerp garandeert dat het platform veilig te bereiken is. Het is voorzien van een leuning en bereikbaar via een kooiladder.

  Besseling Techniek Standaard Platform
 • Haspelset

  De maximale lengte waarover het platform de voedingskabel en waterslang kan slepen is ongeveer 100 meter. Met een haspelset verleng je de maximale afstand. Dat is handig voor langere gevels, maar ook voor bijvoorbeeld ongelijk of ruig terrein biedt een haspelset uitkomst.

  Besseling Techniek Haspelset
 • Custom platform

  In sommige situaties is een op maat gemaakte uitvoering van het platform gewenst. Het platform wordt dan speciaal voor deze situatie ontworpen en gefabriceerd.

  Besseling Techniek

Besturing

 • Remote access

  Het kasdek wassen zonder dat je in de buurt bent: het kan met onze remote access. Met deze handige app verplaats je het bedieningsscherm van de dekwasser naar je smartphone of tablet. Zo kun je de dekwasser ook bedienen als je toevallig net aan de andere kant van het terrein loopt. Of zelfs vanaf een andere teeltlocatie of vanuit huis.

  Besseling Techniek

Coatings spuiten

 • Spuitbomen

  Ideaal voor glastuinders die niet alleen het kasdek wassen, maar ook coatings aanbrengen: de dekwasser kan eveneens schermmiddelen en coatings op het kasdek aanbrengen. Hiervoor wordt de dekwasser uitgerust met spuitbomen. Die kunnen drie kappen in één keer bespuiten: anderhalve kap op de heenweg en anderhalve kap op de terugweg.

  De spuitbomen worden bediend met de kranen op het bedieningsplatform. Daarmee is ook de rijsnelheid van de dekwasser regelbaar, tot maximaal 30 meter per minuut.

  Besseling Techniek Spuitbomen
 • Bedieningsplatform

  Een veiligere manier om mee te rijden met de dekwasser. Het bedieningsplatform is uitgerust met een bedieningspaneel.

  Besseling Techniek Bedieningsplatform
 • Drukknopkast

  Met de afneembare drukknopkast zijn de dekwasser en de op- en afrijgoten handmatig te bedienen. Ook het platform kun je er handmatig mee verplaatsen.

  Besseling Techniek Drukknopkast
 • Spuitwagen met aanmaaktank

  De membraanpomp van de spuitwagen heeft een capaciteit van 60 liter per minuut en 40 bar. Bovendien heeft de tank een injector om het spuitmengsel te mixen. De spuitwagen is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen: met een tank van 600, 1.000, 1.500 en zelfs 2.000 liter. De achterkant van de spuitwagen kan worden voorzien van handbediende slang- en kabelhaspels.

  Besseling Techniek Spuitwagen met een aanmaaktank
 • Spuitwagen met twee aanmaaktanks

  De membraanpomp van de spuitwagen heeft een capaciteit van 60 liter per minuut en 40 bar. De spuitwagen is uitgevoerd met twee tanks van ieder 500 liter, die beide beschikken over een roermenger en injector om het mengsel te mixen. Voordeel van twee tanks is dat er tijdens het spuiten nieuw mengsel wordt aangemaakt. De achterkant van de spuitwagen kan worden voorzien van een slang- en kabelhaspel.

  Besseling Techniek Spuitwagen met twee aanmaaktanks
 • Spuitaanhangwagen met twee aanmaaktanks

  De membraanpomp van de spuitaanhangwagen heeft een capaciteit van 60 liter per minuut en 40 bar. De aanhangwagen is uitgevoerd met twee tanks van ieder 1.000 liter. Beide tanks hebben een roermenger en injector om het mengsel te mixen. Voordeel van twee tanks is dat er tijdens het spuiten nieuw mengsel wordt aangemaakt. De achterzijde van de aanhangwagen kan worden voorzien van een slang- en kabelhaspel.

Veiligheid

 • Set beschermingsmiddelen

  Bij Besseling Techniek zijn we overtuigd van het belang van veilig werken. Daarom hebben we een set beschermingsmiddelen samengesteld met een harnas, helm en vanglijn. Deze zijn te gebruiken in aanvulling op de standaard beveiligingsingrepen, zoals de leuning en kooiladder.

  Besseling Techniek
 • Dekslede

  De dekslede maakt het mogelijk om je veiliger door de goten te verplaatsen. Dat kan zowel staand als zittend. De ski’s aan de zijkant zijn in de breedte verstelbaar. Dat maakt de dekslede geschikt voor iedere kas.

  Besseling Techniek Dekslede