Besseling lanceert oogstmachine

Het bedrijf Besseling Techniek uit Heerhugowaard, ontwikkelaar en producent van de wereldwijd bekende Roofmaster dekwassers, gooit het vanaf dit jaar over een andere boeg. Niet alleen veranderen de naam en de complete huisstijl van het bedrijf; de Roofmaster zelf wordt ook anders gepositioneerd.

Waar voorheen de aandacht gevestigd werd op de technische onderscheidenheid, kwaliteit en service; gaat vanaf nu de aandacht naar de extra opbrengst van zonlicht die een investering in een Roofmaster oplevert. Commercieel manager Jorien Plak-Schouten: “Al meer dan 30 jaar maakt ons bedrijf dekwassers en met meer dan 500 verkochte Roofmasters die telers op de meest diverse plekken in de wereld voorzien van een schoon kasdek, weet de markt waar Besseling voor staat: sterke, betrouwbare machines waar je van op aan kunt.

Het valt ons echter op dat de laatste jaren veel aandacht gaat naar de optimalisering van de inrichting van de kas, ontwikkeling van oogstmachines, soorten glas en coating, maar dat voor wat voor reden dan ook zelfs gerenommeerde bedrijven niet investeren in een eigen dekwasser. Zonde, want de waarde van daglicht wordt niet voor niets uitgedrukt in de gouden stelling van 1% licht is 1% productie. Gekscherend zeggen wij wel eens dat de Roofmaster ook een oogstmachine is: namelijk eentje die daglicht oogst. Onze nieuwe ondertitel luidt daarom: Harvest the daylight.”

Met een frisse vormgeving, nieuwe logo’s, andere website en nieuwe werknemers heeft Besseling Techniek, zoals het bedrijf nu heet, letterlijk een ander gezicht gekregen. “Mensen gaan ons tegenkomen op beurzen, events en natuurlijk op de tuin zelf. De Roofmaster als oogstmachine van daglicht, met de welbekende kwaliteit en service uiteraard.”