Applying shading paint myself is a huge advantage

Gerard Aarts kwekerijen, Netherlands – Mr Rens Aarts

“Doordat het bedrijf in de loop der jaren uitgebreid is, hebben wij geen grote “recht-toe-recht-aan” kas. Onze 4 kassen van in totaal 10hectare staan ook nog eens haaks op elkaar en bovendien is een gevel heel dicht op een schuur gebouwd.

Voor een loonwerker is de laatste kas niet te bereiken omdat de ruimte te krap is. Een deel van de kas niet laten bewassen, was voor ons geen optie dus zijn we met Hans om tafel gegaan voor het vinden van een oplossing. We hadden er alle vertrouwen in dat de tekenaars een goed ontwerp zouden maken en er een passende oplossing werd geleverd. Er is een speciaal platform gebouwd dat tussen de minimale ruimte heen kan. Zoals op de foto’s te zien is, was dit geen standaard situatie.

Met volle tevredenheid gebruiken we de installatie en hebben we in 2021 een tweede installatie gekocht voor de andere kassen. Een reden waarom we gekozen hebben voor een tweede investering is de mogelijkheid tot het zelf aanbrengen van coatings, of krijten zoals we het vaker noemen.

De materialen hebben we ingekocht bij Mertens hier in de buurt en ondanks het gebrek aan ervaring, hebben we met een gedegen uitleg en hulp van de installateurs de eerste banen gespoten. We waren onder de indruk van de kwaliteit, snelheid en het gemak.

Toen het mooie weer in aantocht was, hebben we alle kassen binnen een paar dagen voorzien van een laagje Redufuse-IR. Besseling Techniek heeft daar mooie beelden van gemaakt die we ook trots laten zien aan collega’s. Het schoonmaken doen we uiteraard ook zelf.