Handmatige kasdekwasser

Met de drukknopkast bedien je de dekwasser en de op- en afrijgoten handmatig. Ook kun je er het platform mee verplaatsen.

Drukknoppen

Voordat je de drukknopkast gebruikt, zet je eerst de Roofmaster voor de kap en plaats je de opritten van het platform in de goot. Zodra de waterpomp aanstaat, kun je de kasdekwasser via de drukknopkast aan- en uitschakelen. Dankzij de stoppen aan het einde van de goot keert de machine automatisch terug naar het platform.

Op de groei

Een handmatige kasdekwasser is zeer geschikt voor telers met een minder groot kasoppervlak die het schoonmaken in eigen beheer willen houden. Ook voor bedrijven met meerdere kleinere kassen die niet geschakeld staan.

Maatwerk

Telers verbouwen verschillende gewassen, beschikken over verschillende kassen en hebben allemaal net andere wensen als het om kasdekreiniging gaat. Daarom is elke Roofmaster die we bouwen anders. Aangezien we alle componenten in eigen huis ontwikkelen, is zelfs het meest uitdagende maatwerk voor ons geen enkel probleem. Iedere Roofmaster wordt inclusief verplaatsingsplatform en toebehoren op maat gemaakt, op locatie geïnstalleerd en afgesteld. Overal ter wereld.

Besseling Techniek
Besseling Techniek
Besseling Techniek

Gunstige levertijd, uitmuntende service

Doordat we alles in eigen hand houden, zijn we niet afhankelijk van specifieke toeleveranciers. En dat zorgt weer voor een gunstige levertijd en uitmuntende service. Heb je een vraag of is er sprake van een storing? Dan is het zaak om zo snel mogelijk een oplossing te bieden. Aangezien we iedere component van de Roofmaster zelf hebben ontwikkeld, hebben we de kennis daarvoor in huis.

Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op.

Opties handmatige kasdekwasser

Klik op een optie voor meer info

Wassen

 • Luchtraamdetectie

  Met vier schakelaars zorgt de luchtraamdetectie ervoor dat de dekwasser stopt zodra de machine tegen een open luchtraam rijdt. Ook een raam dat maar een klein stukje openstaat wordt door de schakelaars herkend.

  Besseling Techniek Luchtraamdetectie
 • Komborstels

  De komborstel maakt de onderste rand van de luchtramen schoon. De borstel is verplaatsbaar, zodat ook de gootrand en onderste gedeelten van het kasdek worden bereikt.

  Besseling Techniek Komborstels
 • Gootborstels

  De gootborstel met regelbaar toerental voorkomt verstopping en zorgt dat de goten grondig worden gewassen. Voor ondiepe goten is er een brede uitvoering. Naast de goten wast deze bredere borstel ook de onderste gedeelten van het kasdek extra goed schoon.

  Besseling Techniek
 • Borstelkappen

  Op alle hoofdborstels zitten borstelkappen. Deze houden opspattend vuil en water tegen, zodat de kap ernaast schoon blijft. Ook beschermen ze de borstels tegen de zon, wat de levensduur verlengt.

  Besseling Techniek Borstelkappen
 • Borstelhoogteverstelling

  De hoogte van de borstels is eenvoudig te verstellen. Deze optie maakt de dekwasser geschikt voor meerdere verschillende kasdekken.

  Besseling Techniek Borstelhoogteverstelling
 • Haakse borstelaandrijving

  De haakse borstelaandrijving voorziet de borstelmotor van een haakse tandwielkast. Daarmee ontstaat extra ruimte tussen de dekwasser en het kasdek. Deze optie wordt gebruikt bij dilataties.

  Besseling Techniek Haakse Borstelaandrijving
 • Gootspuit

  Deze hogedrukreiniger spuit al het vuil weg van plekken waar de gootborstel niet of slecht bij komt.

  Besseling Techniek Gootspuit
 • Kabel- en slanggeleider

  Geleiders voor de haspels zorgen voor het gelijkmatig op- en afrollen van de elektrakabel en waterslang. Zo gaan kabel en slang langer mee.

  Besseling Techniek Kabel- en Slanggeleider
 • Dosatron-doseerpomp

  De Dosatron-doseerpomp maakt het mogelijk om oplosmiddelen aan het water toe te voegen. Zo kunnen bijvoorbeeld aangebrachte coatings en schermmiddelen weer van het kasdek worden gewassen.

  Besseling Techniek Dosatron Doseerpomp
 • Inweekspuitboom

  De inweekspuitboom brengt het reinigingsmiddel namelijk aan op de naastgelegen kap, zodat het middel kan inweken voordat de kap gewassen wordt. Je kunt dit zien als een voorwas. Daarmee werk je extra grondig, efficiënt en bereik je optimaal resultaat.

  Besseling Techniek Inweekspuitboom

Platform

 • Standaard platform

  Dit is de meest voorkomende uitvoering van het platform, ook wel gezien als een vaste opstelling. Doorgaans hangt dit platform namelijk zijn hele levensduur aan de gevel van dezelfde kas. Een doordacht ontwerp garandeert dat het platform veilig te bereiken is. Het is voorzien van een leuning en bereikbaar via een kooiladder.

  Besseling Techniek Standaard Platform
 • Inklapbaar platform

  Als de Roofmaster wordt ingezet voor meerdere kassen, is een inklapbaar platform de ideale oplossing. Doordat de poten van dit platform elektrisch inschuifbaar zijn, is het systeem eenvoudig te transporteren en verhangen. Ook hier garandeert een doordacht ontwerp dat het platform veilig te bereiken is.

  De uitvoering is voorzien van een leuning en wordt geleverd met opsteekladder en vierspronghijsband. Daarmee is het systeem veilig te hijsen en te transporteren. Het inklapbare platform is bovendien verkrijgbaar als loonwerker-uitvoering. In deze uitvoering is het platform zo aangepast dat het in zoveel mogelijk situaties kan worden ingezet.

  Besseling Techniek Inklapbaar Platform
 • Custom platform

  In sommige situaties is een op maat gemaakte uitvoering van het platform gewenst. Het platform wordt dan speciaal voor deze situatie ontworpen en gefabriceerd.

  Besseling Techniek

Veiligheid

 • Set beschermingsmiddelen

  Bij Besseling Techniek zijn we overtuigd van het belang van veilig werken. Daarom hebben we een set beschermingsmiddelen samengesteld met een harnas, helm en vanglijn. Deze zijn te gebruiken in aanvulling op de standaard beveiligingsingrepen, zoals de leuning en kooiladder.

  Besseling Techniek
 • Dekslede

  De dekslede maakt het mogelijk om je veiliger door de goten te verplaatsen. Dat kan zowel staand als zittend. De ski’s aan de zijkant zijn in de breedte verstelbaar. Dat maakt de dekslede geschikt voor iedere kas.

  Besseling Techniek Dekslede

Coatings spuiten

 • Spuitbomen

  Ideaal voor glastuinders die niet alleen het kasdek wassen, maar ook coatings aanbrengen: de dekwasser kan eveneens schermmiddelen en coatings op het kasdek aanbrengen. Hiervoor wordt de dekwasser uitgerust met spuitbomen. Die kunnen drie kappen in één keer bespuiten: anderhalve kap op de heenweg en anderhalve kap op de terugweg.

  De spuitbomen worden bediend met de kranen op het bedieningsplatform. Daarmee is ook de rijsnelheid van de dekwasser regelbaar, tot maximaal 30 meter per minuut.

  Besseling Techniek Spuitbomen
 • Bedieningsplatform

  Een veiligere manier om mee te rijden met de dekwasser. Het bedieningsplatform is uitgerust met een bedieningspaneel.

  Besseling Techniek Bedieningsplatform
 • Drukknopkast

  Met de afneembare drukknopkast zijn de dekwasser en de op- en afrijgoten handmatig te bedienen. Ook het platform kun je er handmatig mee verplaatsen.

  Besseling Techniek Drukknopkast
 • Spuitwagen met aanmaaktank

  De membraanpomp van de spuitwagen heeft een capaciteit van 60 liter per minuut en 40 bar. Bovendien heeft de tank een injector om het spuitmengsel te mixen. De spuitwagen is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen: met een tank van 600, 1.000, 1.500 en zelfs 2.000 liter. De achterkant van de spuitwagen kan worden voorzien van handbediende slang- en kabelhaspels.

  Besseling Techniek Spuitwagen met een aanmaaktank
 • Spuitwagen met twee aanmaaktanks

  De membraanpomp van de spuitwagen heeft een capaciteit van 60 liter per minuut en 40 bar. De spuitwagen is uitgevoerd met twee tanks van ieder 500 liter, die beide beschikken over een roermenger en injector om het mengsel te mixen. Voordeel van twee tanks is dat er tijdens het spuiten nieuw mengsel wordt aangemaakt. De achterkant van de spuitwagen kan worden voorzien van een slang- en kabelhaspel.

  Besseling Techniek Spuitwagen met twee aanmaaktanks
 • Spuitaanhangwagen met twee aanmaaktanks

  De membraanpomp van de spuitaanhangwagen heeft een capaciteit van 60 liter per minuut en 40 bar. De aanhangwagen is uitgevoerd met twee tanks van ieder 1.000 liter. Beide tanks hebben een roermenger en injector om het mengsel te mixen. Voordeel van twee tanks is dat er tijdens het spuiten nieuw mengsel wordt aangemaakt. De achterzijde van de aanhangwagen kan worden voorzien van een slang- en kabelhaspel.